WEER THUIS

Een imperfect boek, de dagelijkse realiteit
De ware kunst van het leven is om je thuis te voelen in jezelf. Een thuis te creëren door te leven vanuit je hart en eigen wijsheid. Een thuis waarin jij je gelukkig voelt.
Balans vinden tussen thuis en de buitenwereld kan een uitdaging zijn. Leiden de huidige maatschappelijke ontwikkelingen ertoe dat het lastiger wordt om vanuit eigenwaarde trouw te blijven aan je eigen waarden?
KOOP BOEKMeer info

Recensies

 Als je een recensie voor mij wilt schrijven, heel leuk.

Laat hem achter via het contactformulier onderaan deze pagina.

Caloe weet een prachtige brug te slaan tussen de dagelijkse spijkerharde feiten en de innerlijke gevoelens die daarbij boven komen drijven. – Sander van Reedt Dortland

Dicht op de huid en goudeerlijk geschreven! Juist daardoor ervaar ik een open uitnodiging om ook met een eerlijke blik naar mezelf te kijken. – Merel Colenteur

Een boek dat aanzet tot overdenking en waardering voor al wat is en dat houvast kan geven in deze tijd van grote verandering. Het stimuleert om actie te ondernemen om samen een nieuwe realiteit te creëren waarin iedereen gelijkwaardig en vrij is.        Marieke

Doet even alle hokjesgrenzen vervagen. – Laila

Voorwoord

Gedurende ons leven zijn we continu bezig een fijn thuis te creëren. In onszelf streven we ernaar een plek te ontwikkelen waar we ons veilig en gelukkig voelen. Een huis (in welke vorm dan ook) biedt een thuis waar we ons geluk vormgeven in de fysieke werkelijkheid.

In ons dagelijks bestaan komen we uit ons (t)huis en maken we contact met de buitenwereld. Zo ontdekken en ervaren we het leven. En leren we dat wanneer we onszelf met de wereld om ons heen verbinden we deze gezamenlijk kunnen vormgeven. Vanuit deze verbindende creatie ontstaat er een samenleving waarin we ons allen thuis voelen. Toch?

EBOOK

normale prijs €18

BOEK

normale prijs €22,80

COMBI

boek & Ebook prijs €32

Inleiding – Een imperfect boek over de dagelijkse realiteit


Dit boek is verre van perfect. Ik had het willen laten uitbrengen door een uitgever met een echte redacteur. Zodat mijn verhalen taaltechnisch bijgeschaafd zouden worden en het boek een pareltje eersteklas zou zijn.

Maar in de realiteit is het leven niet perfect. De realiteit is de laatste tijd nogal weerbarstig. Misschien zou ik dat meer moeten accepteren. Dat het leven niet perfect is, dat ik niet perfect ben. Ik ben dat aan het oefenen. En aangezien ik het makkelijkst leer door ervaring heb ik besloten om iets wat verre van perfect is toch de wereld in te brengen. Ik lanceer dit boek zonder alle geijkte stappen te doorlopen. 

Eigenlijk net zoals de overheid doet met het coronavaccin. Gewoon gaan, zonder eerst honderden controles om er zeker van te zijn dat het goed zal komen. Dat kan ik bij een boek wel doen, toch? Of zal datgene wat ik heb geschreven veel grotere negatieve gevolgen hebben dan ik momenteel kan overzien? 

Ik hoop dat mensen naar aanleiding van mijn boek meer met elkaar in gesprek gaan over hoe onze maatschappij momenteel in sneltreinvaart verandert. In mijn ogen loert er een sterke dreiging om onze zelfbeschikking te verliezen. Dat wil en kan ik niet accepteren, dus daarom mag dit boek verre van perfect zijn. Ik hoop dat mijn verhalen leiden tot verbreding en verdieping van perspectief. Dat het tot bewustwording leidt hoeveel impact alle maatregelen hebben achter iedere deur. Iedereen in ons land, ik kan zelfs zeggen in de wereld, is beïnvloed door de gebeurtenissen aangaande covid.

 

Ik heb mijn ervaringen en verhalen opgeschreven. 

Maar dat betekent niet dat ik niet realiseer dat jouw verhalen ook bestaan.

En dat jouw realiteit mogelijk een hele andere realiteit is.

Maar ik geloof dat een deel van mijn realiteit, welke ik woorden heb gegeven in mijn boek, ook jouw realiteit is.

Verder lezen?

 

Uit hoofdstuk “Ik”

Groot nieuws voor mijn bewustzijn 

Ik heb een, voor mij, groot inzicht te delen. Het kan zijn dat jij denkt: echt? Echt, in de zin van: wat naïef dat je dat nog niet wist. Of  ‘écht’ in de zin van: tjee, wat een absurde gedachte, dat kan toch niet? Het kan alle kanten op hoe mijn inzicht bij jou een reactie teweegbrengt. En juist daar gaat het over.

Ik ben er vandaag écht achter gekomen dat het nieuws niet altijd waar is. Nu wist ik wel dat sommige dingen uit het nieuws misschien wat overdreven werden. Van huis uit heb ik meegekregen dat overdrijven het vak was van de commerciële zenders. In mijn beleving ben ik opgegroeid met het feit dat het nieuws van de publieke omroep betrouwbaar is. Tot ongeveer een jaar geleden heb ik het nieuws eigenlijk altijd voor waar aangenomen. Met de aangeleerde overtuiging dat ‘het nieuws van de publieke zenders’ onze enige objectieve en betrouwbare bron van informatie is om op de hoogte te blijven van wat er in de wereld gebeurt. 

Dat ‘het nieuws’ in Nederland gecensureerd zou kunnen …

Nieuwe tijden, nieuwe benaderingen*

EBOOK

 normale prijs €18

BOEK

normale prijs €22,88

COMBI

EBOOK & BOEK

combi prijs €32

SUPPORT +

EBOOK 

support prijs €48

SUPER+

EBOOK & BOEK

supportprijs €88

* Een boek lezen kan meer waarde brengen dan bijvoorbeeld een coachingsgesprek. Alleen deze meerwaarde komt – in de meeste gevallen – niet financieel terug bij de schrijver. Wanneer je open staat voor het creëren van een nieuwe wereld, dan is een nieuwe mindset nodig welke de ‘welvaartseconomie’ laat transformeren naar een ‘betekeniseconomie’. In een betekeniseconomie geef je jouw geld heel bewust uit aan datgene wat volgens jou een bijdrage levert aan een gezondere wereld voor jezelf, anderen en de natuur. Je waardeert de mensen die jou toegevoegde waarde brengen niet alleen in complimenten maar ook in financiële waarde. Want al zou ik – en ik denk meer mensen met mij – het graag willen, met complimenten kan ik niet betalen.

Met een grotere bijdrage voor mijn boek draag je voor mij bij aan financiële ruimte om te blijven schrijven. Waarmee ik een toegevoegde waarde blijf leveren aan de maatschappij. 

Info betalingsproces

EBOOK: je wordt via “koop” naar de betalingspagina gestuurd. Na betaling krijg je direct in je venster een link waarmee je het ebook kan downloaden.

COMBI/SUPPORT+/SUPER+: Wil je mij steunen met een van deze ‘bijzondere boekpakketten’, heel leuk! Mail mij dan via onderstaand contactformulier of direct naar caloevandijkapenstaartjegmailpuntcom. Vermeld je naam en het adres waar ik het boek naartoe mag sturen. Dan stuur ik je een betalingslink.

Betaal via bankoverschrijving: Stuur mij een mailtje wanneer je een betaling wilt doen via bankoverschrijving, vernoem je naam, het bedrag en eventueel je adres (fysiek boek) Wanneer ik je betaling heb ontvangen stuur ik het boek direct naar je toe. Betalingsgegevens: A.C. van Dijk ・ IBAN: NL 91 TRIO 0781 3757 89 ・ BIC: TRIONL2U ・ Plaats: Zeist.

Over de schrijver

the author

” Door vanuit zachtheid je belevingswereld te delen met geliefde naasten ontstaan waardevolle gesprekken welke bijdragen aan begrip en compassie naar jezelf en anderen.

Er ontstaat een adempauze waar je het gesprek kan aangaan over onderwerpen die in eerste instantie moeilijk bespreekbaar lijken.

Ervaringsuitwisseling van onze levensreis is de weg om een gezonde menselijkheid te ontplooien en te waarborgen.”    –  Almo Caloe

Almo Caloe

Almo Caloe (1985) is zijnsfilosoof, holistisch psycholoog, schrijver & soeverein levenskunstenaar.

Almo Caloe is gefascineerd door het bewustzijn en wat ons beweegt in ons leven. Ze ziet het leven als een ontdekkingsreis. Een reis waarbij we onafgebroken zelf bepalen waar we als mens naartoe willen evolueren. Deze bestemming is een staat van zijn die we volgens haar onze eigen goddelijke creatie kunnen noemen. 

Haar filosofie is dat onze levensreis bestaat uit het bewandelen van verschillende paden. Het pad van zelfheling, waarin iemand geneest van individueel en collectief trauma. Het pad van ontdekken om van beleving te leren en jezelf te ontwikkelen tot een bewust mens. Om uiteindelijk het meesterschapspad te bereiken, het pad waar je meester bent geworden van je eigen bewustzijn en levenservaring.

Als kind droomde Almo Caloe er al van om een echte ontdekkingsreiziger te worden. Ze fantaseerde over alle plaatsen die ze zou bezoeken wanneer ze groot zou zijn. Momenteel woont ze in haar zelfgebouwde tiny house in een bus. Ze leidt een reizend bestaan met als doel om plaatsen en mensen met elkaar te verbinden en het energetisch lichtnetwerk te versterken. 

Almo Caloe leeft in nauwe verbinding met de natuur. Dit is haar levensmedicijn en inspiratiebron.

Steun mijn werk 

Geloof jij dat we in een transitie zitten van welvaart naar welzijn?

Voel jij de impact die je kan maken op basis waar jij je geld aan uitgeeft? 

Wanneer je mijn werk waardevol vindt voor de maatschappij kan je mijn werk middels een (extra) financiele donatie steunen. Dan zetten we samen de eerste stappen om onze maatschappij te transformeren van een ‘welvaartseconomie’ naar een ‘betekeniseconomie’.

Met de donaties die binnenkomen zal ik mij de komende tijd blijven inzetten voor het vergroten van het collectieve bewustzijn. 

Voor een gezondere en leefbare wereld.

COLOFON

2022 Almo Caloe ©

Weer thuis

Nederlandse uitgave 2022 ©

Uitgever: Conscious Express

Omslagontwerp: Almo Caloe

Vormgeving binnenwerk: Almo Caloe

Eindredactie: Judith Jansen & Silke van Deelen

Mijn wens is dat de ideeën, perspectieven en ervaringen in dit boek zo veel mogelijk mensen bereiken die daar ondersteuning en inspiratie uit halen. 

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.