Weer thuis

Een imperfect boek, over de dagelijkse realiteit

Met mijn boek wil ik het maatschappelijke gesprek openen. Gesprekken over uiteenlopende onderwerpen die in de huidige maatschappij, ook tussen familie en vrienden, moeilijk bespreekbaar lijken.

 

Ik hoop dat mijn kwetsbaarheid mensen uitnodigt om kwetsbaar hun belevingswereld te delen met naasten. En dat hieruit waardevolle gesprekken ontstaan welke bijdragen aan begrip en compassie voor elkaar.

Mijn intentie is dat mijn boek mensen prikkelt in hun bewustzijn, zodanig dat ze bereid zijn hun huidige beeld van de werkelijkheid te heroverwegen.

KoopMeer info

Inleiding – Een imperfect boek over de dagelijkse realiteit

Dit boek is verre van perfect. Ik had het willen laten uitbrengen door een uitgever met een echte redacteur. Zodat mijn verhalen taaltechnisch netjes bijgeschaafd zouden worden en het een pareltje eerste klas zou zijn.

Maar in de realiteit is het leven niet perfect. De realiteit is de laatste tijd nogal weerbarstig. 

Misschien zou ik dat meer moeten accepteren. Dat het leven niet perfect is, dat ik niet perfect ben. Ik ben dat aan het oefenen. Aangezien ik het makkelijkst leer vanuit ervaring heb ik besloten om iets wat verre van perfect is toch de wereld in te brengen. Ik lanceer dit boek zonder alle geijkte stappen te doorlopen. 

Eigenlijk net zoals de overheid nu doet met het corona vaccin. Gewoon gaan, zonder eerst honderden controles om er zeker van te zijn dat het goed zal komen.

Dat kan ik bij een boek wel doen toch? Of zal datgene wat ik heb geschreven veel grotere negatieve gevolgen hebben dan ik momenteel kan overzien?

Vanuit diepe oprechtheid hoop ik dat mijn boek het maatschappelijke gesprek aanwakkert. Dat mensen meer met elkaar in gesprek gaan over hoe onze maatschappij momenteel in sneltreinvaart veranderd. In mijn ogen loert er een sterke dreiging om onze zelfbeschikking te verliezen. Dat wil en kan ik niet accepteren.

Dus daarom mag dit boek verre van perfect zijn. Omdat ik de indruk heb dat de dagen tussen kerst en oud en nieuw een goed moment zouden kunnen zijn om mijn boek te lezen. Waarbij ik hoop dat mijn verhalen leiden tot perspectiefverbreding en er meer bewustwording ontstaat hoeveel impact alle maatregelen hebben achter iedere deur.

 

 

 

 

Ik heb mijn ervaringen en verhalen opgeschreven. 

Maar dat betekent niet dat ik niet realiseer dat jouw verhalen ook bestaan.

En dat jouw realiteit mogelijk een hele andere realiteit is.

Maar ik geloof dat een deel van mijn realiteit, welke ik woorden heb gegeven in mijn boek, ook jouw realiteit is.

 

 

 

Inhoud

    “Weer thuis” is een verhalenboek over de periode dat ik als vijfendertigjarige vrouw vanwege verschillende omstandigheden (waaronder een diepe psychologische transitie) tijdelijk bij mijn moeder verblijf. Mijn moeder’s thuis is een oud schoolgebouw waar mijn moeder antikraak woont. 

 Samenloop van omstandigheden, waaronder de gevolgen van Covid, hebben ons hier samen bijeengebracht.

“Weer thuis” geeft een kijkje in de dagelijkse realiteit van mij en mijn moeder. Hoe we gedurende een aantal maanden samen onze weg vinden in het leven. En proberen ons op een waardige en waardevolle manier te relateren met de buitenwereld in deze gekke tijd waarin het maatschappelijke leven lijkt te worden bepaald door de uiteenlopende maatregelen en reacties op Covid-19. Een rare rollercoaster. 

De hoofdstukken en hun verhalen

Inleiding

Een imperfect boek over de dagelijkse realiteit ∙ Fata morgana, een vervlogen toekomst? ∙ Dakloos ∙ Logica

U

Ik

Dankbaar ∙ Wanhoop ∙ Wanneer ben je iemand ∙ Ondefinieerbaar bewustzijn ∙ Opgejaagd konijn ∙ Gelabeld ∙ Onder de loep ∙ De mensheid ∙ Groot nieuws voor mijn bewustzijn ∙ Starten van een kettingreactie ∙ Ik kan niet slapen ∙ Paranoia of verdacht? ∙ Verlamming ∙ Mijn hoofd wil niet slapen ∙ Documentaire ∙ Geen zin ∙ Gedicht ∙ Over de grens ∙ Geen bereik ∙ Laag frequent geluid ∙ Oude liefde ∙ Horen met meer dan je oren ∙ Brutaal  

Mijn moeder

Groningse droom ∙ Bekentenis ∙ Goed dat je het zegt ∙ Pizza ∙ Nummer 13 ∙ Pijnboompitten zijn goud ∙ De normaliteit van hilariteit ∙ Maken anderen ook zoveel mee ∙ Smaad ∙ Rare wezens ∙ Van die honderdtachtig graden dingen ∙ Push ups ∙ Een andere belevingswereld ∙ Schipper mag ik overvaren ∙ Kapsalon ∙ Je schoen ∙ Touwtje springen ∙ Betrapt ∙ Geen zin ∙ De absurditeit van de realiteit ∙ Mijn moeder is een engel 

De buurman

De buurman, mijn moeder en de verwarming ∙ De dag dat mijn moeder terug is ∙ De vlam in de ketel ∙ Zalm, pannenkoeken en ontkenning ∙ Goedbedoelde bezorgdheid ∙ De mysterieuze toon ∙ Waarheid ∙ Vervolg van de mysterieuze toon ∙ Na de mysterieuze toon  ∙ Moet toch kunnen ∙ In hetzelfde schuitje ∙ De buurman en zijn orgel ∙ Potentiële inbrekers ∙ Inspectie ∙ Een hond ∙ De kenner ∙ Installatie ∙ Nachtelijk onderzoek 

De post

Dubbele lading ∙ Onze voordeur ∙ Die ene dag met de pakketbezorger ∙ De brievenbus ∙ Voor mijn moeder

Het schoolplein

Fanatieke knagers ∙ De last van prachtige eikenbomen ∙ Muisjes ∙ Geheime plek ∙ Roodborstje

De buren

Opa en oma die misschien geen opa en oma zijn ∙ De stellen stellen vragen ∙ Opgeschoten jochies ∙ De geest van de school ∙ De kruiwagen ∙ Het bladerenbad ∙ Paleisje ∙ Samenscholende ouderen ∙ Onrust ∙ Het gras aan de overkant ∙ Digitale poppetjes

De buitenwereld

Sjans ∙ Blij weer thuis te zijn ∙ De ene supermarkt ∙ De andere supermarkt ∙ IJzige pijn ∙ Afscheid ∙ Een donker middagje Deventer ∙ De buitenwereld komt binnen ∙ Mijn tante ∙ Nepnummer ∙ Paniekpolitiek of politiekpaniek ∙ Oogcontact ∙ Het nieuws ∙ Fluisterend verzet ∙ Een paar kuub afval op straat ∙ Van sciencefiction naar (Chinese) werkelijkheid? ∙ Begroeting ∙ De kapper ∙ Besmette mensen of sluimerende kluizenaars ∙ Ongemakkelijkheid met vrienden ∙ Vrijheid en veiligheid ∙ Illusies creëren gekte ∙ Het gevaar van comfort ∙ Denktank

 

Nieuwsgierig  naar meer? 

 

Uit hoofdstuk “Ik”

Groot nieuws voor mijn bewustzijn 

Ik heb een, voor mij, groot inzicht te delen. Maar het kan zijn dat jij denkt; “Echt?”

‘Echt’, in de zin van ‘naïef dat je dat nog niet wist’. Of ‘echt’ in de zin van ‘Tjee, wat een absurde gedachte, dat kan toch niet?’ Het kan alle kanten op hoe mijn inzicht bij jou een reactie teweeg brengt. En juist daar gaat het over. 

Ik ben er vandaag écht achter gekomen dat het nieuws niet altijd waar is. Nu wist ik wel dat sommige dingen uit het nieuws misschien wat overdreven werden. Van huis uit heb ik meegekregen dat overdrijven het vak was van de commerciële zenders. In mijn beleving ben ik opgegroeid met het feit dat het nieuws van de publieke omroep betrouwbaar is. Tot ongeveer een half jaar geleden heb ik het nieuws altijd voor waarheid aangenomen. Met de aangeleerde overtuiging dat het nieuws onze enige objectieve en betrouwbare bron van informatie is om op de hoogte te blijven van wat er in de wereld gebeurd.

Dat het nieuws in Nederland gecensureerd zou kunnen zijn is tot ongeveer een half jaar geleden nooit bij mij opgekomen. Maar vanaf dat moment is ‘het nieuws’ als betrouwbare bron bij mij aan het wankelen geslagen. Het fundament van ‘de waarheid’ die ‘het nieuws’ verkondigd is gaan trillen op de grondvesten van mijn bewustzijn. Inmiddels ben ik zover dat ik niks van ‘het nieuws’ klakkeloos voor waarheid aanneem. Ik kijk eerlijk gezegd nauwelijks nog nieuws. Ik probeer wel op de hoogte te blijven van wat er speelt, maar daarvoor raadpleeg ik zoveel mogelijk verschillende bronnen. Om vanuit al die verschillende perspectieven en verhalen een beeld te vormen waar ik vervolgens mijn eigen waarheid van maak. Dat hoeft niet per se de waarheid van de ander te zijn.

 Ik geloof ook niet dat er een waarheid is. Maar ik geloof wel dat er een aantal basiselementen zijn die tot een soort menselijke waarheid zouden moeten leiden. In mijn beleving speelt gelijkwaardigheid hierin de hoofdrol. En dat is mijns inziens in de benadering van de media naar de burger de laatste tijd ver te zoeken.

Nieuwe tijden, nieuwe benaderingen

Mijn recent opgedane levenservaringen en mijn veranderende blik op de wereld doen mij bewegen op een andere manier naar werk en geld te kijken.

Ik hoop dat mijn boek een toegevoegde waarde brengt door het maatschappelijke gesprek aan te wakkeren. Dat mijn boek mensen bewuster maakt van de effecten van de huidige maatregelen en de ontwikkelingen in de maatschappij.

Ik zie het als een nobele taak om een bijdrage te leveren aan de maatschappij om een manier wat bijdraagt aan het behoud van onze vrijheid en zelfbeschikking. Tegelijkertijd moet ik in mijn onderhoud voorzien.

Daarom wil ik je vragen om – als je op het punt staat mijn boek te kopen – een momentje na te denken. En de prijs van mijn boek niet te bekijken vanuit het gangbare perspectief van de huidige economie, maar vanuit een perspectief van toegevoegde waarde. Een perspectief waarin je jezelf afvraagt: Wat vind ik leren van een boek waard? Wat heb ik daarvoor over? Wat vind ik een goed gesprek (naar aanleiding van inspiratie uit een boek) met mijzelf, partner, familie, vrienden waard?

Dit gedachtenspoor draagt bij aan het ontwikkelen van een mindset om een betekeniseconomie te laten groeien. Waarin je je geld heel bewust uitgeeft aan datgene wat jouw inziens een bijdrage levert aan een gezondere wereld voor jezelf, anderen en de natuur.

Met een grotere bijdrage voor mijn boek draag je voor mij bij aan financiële ruimte om te blijven schrijven. Waarmee ik een toegevoegde waarde blijf leveren aan de maatschappij. 

Kies een optie welke bij jou past; wie je bent, wat je belangrijk vindt en je financiële draagkracht.  

 

Mini

Vier verhalen voor €4

Basis

Boek, normale prijs €18

Support

Boek, support prijs €32

Support +

Boek, support prijs €48

Super+

Boek, support prijs €88

Betalingsinfo:  je wordt via “koop” naar de betalingspagina gestuurd. Na betaling krijg je direct in je venster een link waarmee je mijn boek kan downloaden.

Recensies

 Als je een recensie voor mij wilt schrijven, heel graag.

Dit kan via het contactformulier onderaan deze pagina.

 

 

Wat een mooie ervaring een imperfect boek kan geven! Juist door die imperfectie. Caloe weet een prachtige brug te slaan tussen de dagelijkse spijkerharde feiten en de innerlijke gevoelens die daarbij boven komen drijven. Je moet maar durven om je zo bloot te geven! Met recht een “Dappere Dodo”…

Sander van Reedt Dortland

Dag Caloe, heb de delen uit je boek gelezen. Je kwetsbaarheid delen met anderen maken verbinding mogelijk.

Eva de Flart

Ik vond het mooi, vooral hoe je psychose beschreef.

Annan Doyer – Ervaringsdeskundige ‘psychose’

Ik heb jouw verhaaltjes net zitten lezen en kan me zeer vinden in jouw gedachtegang.

Lezer

Die ene dag met de pakketbezorger

 Inmiddels hebben de meeste pakketbezorgers onze bel gevonden of ze zetten de pakketjes bij de voordeur. Maar soms is er ineens een nieuwe pakketbezorger. Natuurlijk precies op het moment dat ik midden op de dag sta te douchen nadat ik geklust heb. Ik hoor wel iemand roepen. Maar de buurman is ook thuis, dus ik verwacht dat hij de deur wel open doet. Ik zou beter moeten weten, want de buurman hoort niet altijd even goed. Ik sta mij inmiddels af te drogen om de man bij de deur in wat kleren tegemoet te kunnen gaan. 

Maar dat is niet meer haalbaar. Met een ferme zwaai gaat de deur waar onze douche is open. Een badkamer kan je het niet echt noemen, het is namelijk een douchecabine die in de ruimte staat waar de oude kindertoiletjes nog zijn aangesloten. Daar sta ik in mijn blootje met mijn handdoek en een grote knappe man voor mij. De overige pakketbezorgers voldoen tot nu toe zeker niet aan deze beschrijving. Het lijkt wel een bouqetreeksverhaal, maar zo gebeurde het toch echt. Een split seconde staan we beiden de situatie in ons op te nemen…

 

 

Nieuwsgierig naar de rest van het verhaal? 

Koop mijn boek en lees direct verder.

 

Over de schrijver

the author

Almo Caloe

Almo Caloe (1985) is holistisch psychologe, (bewust)zijnscoach en autodidact filosoof. 

Almo Caloe is gefascineerd door het bewustzijn en wat ons beweegt in ons leven. Ze is ervan overtuigd dat het leven een ontdekkingsreis is. Een zoektocht naar de eindbestemming waarin je als mens evolueert tot een staat van zijn welke we goddelijk zouden kunnen noemen. Deze reis bestaat volgens haar uit verschillende paden. Het pad van zelfheling, waarin iemand zichzelf geneest van trauma en een gezond mens wordt. Het pad van ontdekken en ervaren, om te leren en uit te groeien tot een bewust wezen. En van daaruit uiteindelijk meester te worden van je eigen bewustzijn en levenservaring.

Weer thuis’ is haar debuut als schrijver waarin ze de lezer in korte verhalen meeneemt in de dagelijkse realiteit van het leven. Ze hoopt met haar verhalen de lezer aan te zetten tot dialoog met hun naasten over de huidige ontwikkelingen in de maatschappij. Dit omdat ze zich zorgen maakt over of zelfbeschikking en vrijheid in het gedrang zijn van hun voortbestaan.

 

Support mijn werk 

Geloof jij dat we in een transitie zitten van welvaart naar welzijn?

Voel jij de impact die je kan maken op basis waar jij je geld aan uitgeeft? 

Wanneer je mijn werk waardevol vindt voor de maatschappij kan je mijn werk middels een (extra) financiele donatie steunen. Dan zetten we samen de eerste stappen om onze maatschappij te transformeren van een ‘welvaartseconomie’ naar een ‘betekeniseconomie’.

Met de donaties die binnenkomen zal ik mij de komende tijd blijven inzetten voor het vergroten van het collectieve bewustzijn. 

Voor een gezondere en leefbare wereld.

Logo

heal ▵  explore ▵ experience ▵  expand ▵ master

Met mijn praktijk S P L I N K Y O U R L I F E bied ik verschillende diensten aan voor persoonlijke bewustzijnsontwikkeling

coachingsreizen ∙ ervaringssreizen ∙ (e)coaching ∙ bezinningssessies

www.splinkyourlife.com (wegens mijn schrijfproces en het bouwen van een tiny house is mijn site nog verre van af. Maar je krijgt een impressie.

Mocht je geinteresseerd zijn in een programma van mij, neem dan gewoon contact met me op 🙂

Contact